19-20 mai: Simpozion Național de Teologie, la Timişoara

Sympozion Timişoara

Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie din Timișoara (Departamentul de Teologie), în colaborare cu Mitropolia Banatului, organizează Simpozionul Naţional de Teologie cu tema: Icoana vie și iconoclasmul contemporan. Sfinți și sfințenie în iconografia ortodoxă.

Evenimentul va avea loc în perioada 19-20 mai 2017.

Scopul major al simpozionului constă în explorarea semnificațiilor duhovnicești ale iconografiei ortodoxe, precum și în reliefarea fundamentelor teologice (biblice, dogmatice, și liturgice) ale icoanei creştine.

Lucrările întrunirii se vor desfăşura la Mănăstirea Timişeni-Şag. Acestea vor fi publicate la o editură acreditată CNCS. Cazarea şi masa vor fi asigurate de organizatori.

Cei care doresc să participle la simpozion, trebuie să comunice titlul comunicării până la data de 10 Mai 2017 la următoarea adresă de email: [email protected].

Propunerile de lucrări trebuie să conţină numele şi prenumele autorului, titlul academic, afilierea instituţională (dacă este cazul), numărul de telefon, adresa de email, precum şi un scurt abstract (150-200 de cuvinte). Toate aceste date sunt absolut necesare în vederea elaborării broșurii simpozionului.

 

Comentarii Facebook


Știri recente