160 ani de la introducerea iluminatului public cu petrol lampant în Bucureşti. BNR lansează o nouă monedă

Banca Națională a României (BNR) a lansat luni o emisiune numismatică dedicată împlinirii a 160 ani de la introducerea iluminatului public cu petrol lampant în Bucureşti, informează bnr.ro.

Moneda din tombac cuprat va avea o valoare nominală de 1 leu, formă rotundă, cant zimţat, un diametru de 37 milimetri şi o greutate de 23,5 grame. Tirajul pentru această emisiune este de 250 bucăți, iar prețul de vânzare, exclusiv TVA, este de 100 lei.

Aversul monedei prezintă un instantaneu bucureştean de epocă, inscripţia în arc de cerc Romania, stema României, valoarea nominală 1 Leu şi anul de emisiune 2017.

Reversul monedei redă o imagine de epocă a gării Filaret, inscripţiile Introducerea iluminatului public cu petrol lampant în Bucuresti şi 160 Ani.

Monedele din tombac cuprat, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Monedele din tombac cuprat dedicate împlinirii a 160 de ani de la introducerea iluminatului public cu petrol lampant în Bucureşti au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din tombac cuprat se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Comentarii Facebook


Știri recente