16 septembrie: Ziua Internațională pentru Conservarea Stratului de Ozon

Ziua Internațională pentru Conservarea Stratului de Ozon este sărbătorită anual în data de 16 septembrie pentru a semnala pericolul generat de substanțele care degradează stratul de ozon, vital pentru omenire.

Stratul de ozon este un scut fragil de gaze care absoarbe la nivel stratosferic cea mai mare parte a radiațiilor solare, iar la nivel atmosferic permite îndepărtarea diferiților poluanți din aer.

Adunarea Generală a ONU a proclamat în 1994 data de 16 septembrie ca „Ziua internațională pentru conservarea stratului de ozon” în amintirea Protocolului de la Montreal semnat la 16 septembrie 1987 care interzicea substanțele nocive pentru stratul de ozon.

„32 Years and Healing” este tema de anul acesta aleasă de ONU pentru celebrarea zilei de 16 septembrie.

Tematica evidențiază cei 32 de ani de cooperare internaţională în protejarea stratului de ozon şi a climei în general, potrivit site-ului oficial al ONU.

Biserica Ortodoxă, solidară cu demersurile de protejare a mediului înconjurător, a stabilit ca ziua de 1 septembrie să fie „Ziua mondială de rugăciune pentru ocrotirea creaţiei”.

Potrivit învățăturii creștine suntem îndemnați la respect faţă de creaţie şi la un efort comun pentru protecţia mediului înconjurător.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Basilica News Agency (@basilica.ro) pe


Vezi și 9 citate ale Patriarhului Daniel despre grija față de mediul înconjurător

Foto credit: Greenwgroup.com

Comentarii Facebook


Știri recente