150 de copii au participat la Tabăra de creație de la Filioara

O sută cincizeci de copii cu vârste între 6 și 18 ani au participat în perioada 29 iulie – 5 august la Tabăra de creație „Dăruind vei Dobândi” de la parohia „Sfinţii Apostoli Petru și Pavel” din localitatea Filioara.  

Scopul taberei a fost acela de a familiariza tinerii cu lucrul într-o comunitate rurală, aceștia având ocazia de a învăța diferite meșteșuguri tradiționale.

Programul de activități s-a desfășurat zilnic pe două secțiuni.

În prima parte a zilei, participanții au învățat cum să desfășoare activitățile atelierelor practice precum: cusutul iilor, pirogravura, sculptura, împletitul coșurilor din nuiele, pictura pe sticlă a icoanelor, împletitul brățărilor și al cruciulițelor.

În cea de a doua parte a zilei, copii s-au împărțit în grupe și au luat parte la atelierele de folk, creație literară, joc popular, teatru și de autoapărare.

Participanții au fost coordonați pe parcursul celor 7 zile de voluntarii ASCOR Iași.

Copiii au participat la programul de rugăciune și la slujbele oficiate în parohia „Sfinţii Apostoli Petru și Pavel” din Filioara.

Părintele paroh Dumitru Irina de la Parohia ocrotită de Sfinții Apostoli Petru și Pavel a oferit în fiecare zi câte o lecție de istorie, vorbind în special despre tema Marii Uniri de la 1918.

Andrei Irina, coordonatorul evenimentului, a subliniat că tabăra ,,a fost un loc plăcut în care copiii s-au întâlnit, au interacționat, au legat prietenii și s-au bucurat împreună. Prin atelierele practice, atelierele artistice, jocurile de cunoaștere, prin comunicare, ei au socializat și au devenit mai prezenți în viața reală”.

Tabăra a ajuns în anul 2018 la a XVII-a ediție, fiind organizată de Asociația „Sfântul Ioan de la Neamț” şi ASCOR Iaşi.

Foto credit: ASCOR Iași

Comentarii Facebook


Știri recente