15 lăcașuri de cult din județul Bacău au fost incluse într-o rută cultural turistică certificată la nivel european

Ruta Cultural Turistică Ecumenică din județul Bacău cuprinde cele mai frumoase lăcașuri de cult, majoritatea ortodoxe, dar și catolice. A fost înființată la inițiativa Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, membru al unui acord european privind rutele culturale certificate de Consiliul Europei.

Ruta are lungimea de 387 de kilometri și se parcurge în mai puțin de opt ore.

Sunt incluse Catedrala Ortodoxă „Înălțarea Domnului” și Biserica romano-catolică „Sfinții Apostoli Petru și Paul” din municipiul Bacău, biserica ștefaniană „Precista” din același oraș, Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Diaconești, Agaș, Biserica romano-catolică „Preasfânta Treime” din Oituz, ctitoria ștefaniană din Borzești (Onești).

Lăcașurile de cult sunt înconjurate de peisaje naturale deosebite, Mănăstirea Măgura Ocnei fiind situată chiar pe un deal.

În județul Bacău sunt și biserici unice prin materialul din care sunt construite: Biserica „Sfânta Varvara” din Salina Târgu Ocna este unică în Europa, aproape întregul mobilier fiind lucrat în sarea muntelui.

Biserica din localitatea Mănăstirea Cașin seamănă cu Biserica Golia din Iași, iar Biserica Mănăstirii Bogdana cu necropola lui Ștefan cel Mare de la Putna.

Mai multe detalii, inclusiv date de contact pentru cazare, se găsesc pe site-ul Turism Bacău.

Foto credit: Turism Bacău

Comentarii Facebook


Știri recente