14 august 1995 – A trecu la cele veșnice în București, profesoara de Religie Anastasia Popescu, educator și misionar. Studii la Școala primară la „Ursulinen Kloster” din Sibiu, apoi la Liceul de fete „Carmen Sylva’ din Timișoara, continuând la Facultatea de Teologie din București (abs. în 1933 cu „Magna cum Laudae’); obține titlul științific de doctor în Teologie la Leipzig. Profesoară de Religie la Silistra, la „Școala Centrală” din București și la Mănăstirea Bistrița. După 1948 predă sporadic științele naturii la diferite școli din jurul Bucureștiului. În 1952 a fost exclusă din învățământ de noul regim politic, fiind arestată în mai multe rânduri, înainte și după 1944, ultima detenție fiind suportată în anul 1960. În ianuarie 1990 a intrat în prima școală de lângă casă, oferindu-se să predea copiilor Religia, fără remunerație, activitate pe care a continuat-o în diferite școli și grădinițe, cu multă dăruire, până în 1995. A activat intens în cadrul grădinițelor „Arc-en-Ciel’ și, împreună cu pr. Constantin Voicescu și cu dr. Pavel Chirilă, în cadrul Fundației „Christiana’. Ca recunoaștere a meritelor sale, Patriarhia Română i-a conferit „Crucea Patriarhală’ (cea mai înaltă distincție bisericească acordată mirenilor), împreună cu „Gramată Patriarhală” (prin care primea dreptul de a predica în Biserică); în 1996 a fost înființată în București o școală generală (fondator, Mona Serbanescu) care îi poartă numele. A publicat numeroase articole cu conținut religios în cărți și reviste de specialitate, și este co-autor al cărții „Cum să-i învățăm pe copii religia” (1995).
Patriarhul Daniel: Maica Domnului ne arată icoana creștinului ascultător, rugător și împreună-lucrător cu Dumnezeu
„Maica Domnului ne arată icoana creștinului smerit, ascultător și împreună lucrător cu Dumnezeu. Sărbătoarea aceasta arată iubirea lui Dumnezeu pentru umanitate, dar smerenia și iubirea milostivă a Maicii lui Dumnezeu”, a spus Patriarhul Daniel în…
Poliția Română împlinește 201 ani de la înființare pe 25 martie
Poliția Română împlinește 201 ani de activitate pe 25 martie 2023. Drapelul de cinstire a celor care care păzesc ordinea și liniștea publică e strâns legată de praznicul Bunei Vestiri. În vremea Sfântului Domnitor Neagoe…
Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor
Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei. Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…
15 ani de când PS Visarion este Episcopul Tulcii
Preasfinţitul Părinte Visarion împlineşte sâmbătă 15 ani de la întronizarea ca Episcop al Tulcii. Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a transmis Preasfinţiei Sale un mesaj de felicitare. Episcopul Visarion Bălțat s-a născut în…
66 de ani de la semnarea tratatului privind funcționarea Uniunii Europene
Belgia, Germania, Franța, Italia, Luxemburg și Țările de Jos semnau în 25 martie 1957, la Roma, Tratatul de instituire a Comunității Economice Europene (CEE) „pentru a acționa în vederea integrării și a creșterii economice prin…