105 000 de creștini au murit pentru credința lor în 2012

După o statistică întocmită de Biserica Catolică, în jur de 105 000 de creștini din toată lumea au murit pentru credința lor în anul 2012.

Această informație a fost publicată pe data de 21 decembrie de coordonatorul Comisiei de Observare pentru Libertatea Religioasă din Italia, Massimo Introvigne, preluată apoi de site-ul doxologia.ro.

Statisticile oferite de acest expert sunt cu adevărat îngrijorătoare: în medie, la fiecare cinci minute, o persoană moare în lume pentru că este creștin.

Cercetătorul a deslușit cele mai persecutate regiuni, localizate în mare parte pe continentul African: Nigeria, Somalia și Mali. Mari riscuri se găsesc și în Pakistan, în anumite regiuni ale Egiptului, în țările în care regimurile comuniste totalitare încă mai există și astăzi, în frunte fiind Coreea de Nord sau în țările care sunt parțial sub influența naționalităților etnice, precum India.

În ceea ce privește sursele persecuțiilor, expertul menționează în primul rând ideologiile agresive: „Pe de o parte există persecuții crunte, crime și torturi care iau naștere din anumite ideologii; ideologia fundamentalismului islamic radical, versiunile mai violente ale naționalismului etnic și ideologiile vechiului comunism”.

Comentarii Facebook


Știri recente