10 săptămâni de „Licăr de Lumină” pentru 300 de copii implicaţi în Proiectul „Alege Școala!”

Aproape 300 de copii din județele Prahova, Ialomița și Constanța au participat în decursul a 10 săptămâni la Tabăra „Licăr de Lumină” desfăşurată la Centrul Pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul” din Durău.

Tabăra este parte a Proiectului „Alege Școala!” implementat de Patriarhia Română și Fundația World Vision România.

Între activităţile întreprinse în această vară s-au numărat drumeţii, ateliere de pictură, încondeiere ouă, jocuri de cunoaştere, ore de studiu biblic…etc.

Managerul proiectului „Alege Școala!”, Părintele Constantin Naclad, a spus că toate activitățile, fie ele recreative sau educative, „au avut rolul de a-i dezvolta pe copii atât din punct de vedere educativ, cât și spiritual”.

„Copiii au plecat din tabără îmbogățiți, au învățat lucruri noi, și-au dezvoltat abilități atât practice, cât și de viață și au avut ocazia de a descoperi cum arată munții, mulți dintre ei nefiind plecați niciodată din locul în care s-au născut”.

„Proiectul Alege Școala! le oferă copiilor din familii defavorizate din punct de vedere social șansa de a dezvolta prietenii, de a se descurca în societate și de a-și depăși limitele”, a subliniat Părintele Constantin Naclad.

La această tabără au participat şi „copii copleșiți de nevoi familiale, materiale sau afective, maturizați înainte de vreme și care au uitat să se joace sau să zâmbească”, potrivit Părintelui Florin Marica, Consilier Patriarhal și Coordonator al Proiectului „Alege Școala!” din partea Patriarhiei Române.

„Nu de puține ori organizatorilor le-a fost dat să aibă în față copii cu părinți divorțați și crescuți de bunici, copii orfani sau provenind din familii dezorganizate, numeroase și sărace”, a spus Părintele Florin Marica.

Odată cu încheierea vacanței de vară, copiii din grupul ţintă al proiectului „Alege Școala!” revin la activităţile susținute săptămânal de preoții și profesorii din comunități care oferă copiilor o șansă la educație.

Foto credit: Alege Şcoala!

Comentarii Facebook


Știri recente