10 motive să urmăreşti basilica.ro

10 motive să urmăreşti basilica.ro

Zilele trecute vă spuneam de ce există Agenţia de ştiri Basilica şi care sunt modalităţile prin care vă ţinem la curent cu Binele de ştiut, iar acum, când împlinim 10 ani de misiune în mediul online, vă oferim 10 motive pentru care să urmăriţi basilica.ro.

  1. Ești la curent cu viaţa Bisericii Ortodoxe Române

Suntem vocea oficială a Bisericii Ortodoxe Române în mediul online. Acest aspect spune multe despre noi şi despre conţinutul basilica.ro.

Pe site-ul Agenției se regăsesc informaţii actuale şi oficiale despre activitatea Bisericii Ortodoxe Române în ţară şi străinătate, viaţa Bisericii noastre fiind prezentată 24/7, detaliat, cu profesionalism, şi, mai ales, în deplină concordanţă cu etica jurnalistică şi cu morala creștin-ortodoxă.

  1. Vezi ce fac Bisericile Ortodoxe surori

Pe lângă Binele de ştiut din Biserica Ortodoxă Română, completăm informaţia religioasă de pe basilica.ro cu mediatizarea evenimentelor religioase şi culturale din Bisericile Ortodoxe Surori.

De la noi aţi aflat că a fost reactivată instituţia diaconiţelor în Patriarhia Alexandriei sau despre alegerea noului mitropolit de Chicago ori despre întâlnirea Mitropolitului Rastislav cu Papa Francisc.

De pe basilica.ro ați citit intervențiile Patriarhului Ecumenic pe teme ecologice, dar nu numai.

  1. Nu ești deranjat de reclame

Pe site-ul basilica.ro nu aveţi nevoie de nici un soft sau filtru de blocare a reclamelor şi anunţurilor de tip pop-up pentru că nu avem un astfel de conţinut.

Nu vă deranjăm cu anunțuri pentru că vă respectăm atenția și timpul acordat.

  1. Folosim cele mai noi mijloace de comunicare

În misiunea desfăşurată în mediul online ne folosim de cele mai noi tehnici şi mijloace de comunicare.

Prezenţa noastră în majoritatea reţelelor sociale şi faptul că nu suntem străini de utilizarea infograficelor sau a sondajelor, combinând astfel imaginea şi textul într-un conţinut de calitate, reprezintă un alt motiv pentru care trebuie să ne urmăriţi.

Am rămas conservatori în esenţa mesajului evangheliei, însă suntem up-to-date cu noile tehnologii ca să transmitem cât mai eficient Binele de ştiut.

  1. Basilica.ro are rol informativ şi formator

Pe lângă rolul informativ, conţinutul nostru editorial are şi un rol formator.

Cuvântările ierarhilor și preoților, articolele desprinse din învăţăturile Sfinţilor Părinţi, materialele care promovează dogmele Bisericii, toate constituie repere ce pot ghida omul contemporan către obiectivul tuturor creştinilor, trăirea unei vieţi după poruncile lui Hristos în vederea dobândirii vieții veşnice.

  1. Încercăm să schimbăm lumea prin cuvânt

Chiar dacă sună utopic, încercăm să schimbăm lumea prin cuvânt. Cuvântul are un rol esenţial în modelarea conştiinţei şi a personalităţii atât a celui care îl aşterne pe hârtie (sau mai nou pe o platformă digitală), cât şi pentru cel care îl citeşte.

Astfel, cuvântul fundamentat pe învăţătura lui Hristos nu are cum să nu zidească, nu are cum să nu fie roditor, fapt pentru care avem toată încrederea că putem schimba ceva în lumea aceasta prin cuvântul bun pe care îl transmitem tuturor. De fapt, Dumnezeu Cuvântul este model pentru cuvintele noastre.

Binele de ştiut nu este doar un motto, ci este un crez că lumea poate deveni mai bună în fiecare zi. Şi noi muncim la acest deziderat!

  1. Partea nevăzută (sau ignorată) a Bisericii în societatea românească

De multe ori în mass media laică este prezentată o imagine incompletă a ceea ce reprezintă instituţia eclesială ortodoxă din România şi valorile ei.

Ignorată uneori în activităţile actuale pe care le desfăşoară (cel mai elocvent exemplu ITO2017), Biserica este mai mult decât este reflectat în mass media laică.

Iată încă un motiv bun să urmăreşti Basilica.ro: aici vei afla mai multe informaţii despre Biserica din care şi tu faci parte.

  1. Vei înţelege mai bine că Biserica eşti și tu!

Da, Biserica nu este formată doar din cler. Fiecare dintre noi, care am primit Taina Botezului, alcătuim trupul tainic al lui Hristos – Biserica.

Cei peste 20.000 de oameni care au donat în total 15.000 de litri de sânge în campania iniţiată de Patriarhia Română sunt parte a Bisericii, voluntarii paraclisului CMN care au avut un rol esenţial în proiectul Sănătate pentru sate sunt parte a Bisericii, noi, redacţia Basilica, voi cei care ne citiţi, toţi suntem parte a Bisericii lui Hristos.

  1. Vei privi lumea şi aproapele cu alţi ochi

Prin ceea ce facem încercăm să evidenţiem că fiecare om, dar şi creaţia întreagă poartă pecetea lui Dumnezeu.

Încurajăm prin postările noastre protejarea demnităţii umane şi cinstirea chipului lui Dumnezeu din fiecare om.

Nu uităm nici îndemnul la protejarea creaţiei lui Dumnezeu prin promovarea diferitelor evenimente şi conferinţe pe probleme de mediu care trag un semnal de alarmă cu privire la atitudinea total nepotrivită pe care noi oamenii o avem uneori faţă de mediul înconjurător.

Împreună înțelegem că aproapele este un dar, că toată creația este un dar.

  1. Găsești adevăratele modele de urmat

Sfinţii părinţi, oamenii duhovniceşti din trecut şi din prezent fac obiectul materialelor postate pe basilica.ro. Ei sunt adevăratele modele pe care vi le prezentăm.

Societatea are nevoie de modele adevărate care şi-au fundamentat viaţa pe valori etice sănătoase care să transmită un mesaj formator şi nu să instige la decădere.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente