Mai sunt 10 zile până împlinim 10 ani. De ce există Agenția de știri Basilica?

Agenția de știri Basilica este serviciul oficial de știri al Patriarhiei Române. Deși ca departament a fost înființat în 2007, ne-am început activitatea jurnalistică materializată pe site-ul basilica.ro în data de 16 iunie 2008. Așadar, în curând împlinim 10 ani.

Agenția de știri a Patriarhiei Române există pentru a transmite „Binele de știut”.

Binele de știut

Motto-ul inițial „Vestea bună împărtășită tuturor”, sintetizat în 2016 drept „Binele de știut” concentrează scopul existenței și funcțiile specifice ale acestei instituții.

Binele de știut arată faptul că Agenția de știri Basilica selectează și transmite informațiile relevante pentru publicul ei într-o formă adecvată.

Domeniul de activitate este cel religios, dar pe baza agendei publice și a trend-urilor din presă basilica.ro prezintă cititorilor subiecte culturale, istorice, sociale.

Binele de știut înseamnă și faptul că actul jurnalistic este realizat în acord cu învățătura creștină și cu principiile după care funcționează Biserica Ortodoxă Română.

Activitatea Agenției de știri Basilica: 2007-2018.

Un rol important pe care îl îndeplinește echipa basilica.ro este acela de a reflecta activitatea socială a Bisericii, faptele bune care se petrec la nivel de eparhii, atât în țară cât și în străinătate.

Agenția de știri Basilica funcționează ca o voce unitară a Bisericii în spațiul online.

Funcția de informare este împletită cu cea de culturalizare și catehizare, realizată în acord cu teologia Ortodoxă.

Transmitem comunicate și luări de poziție care exprimă atitudinea Bisericii față de diferite subiecte, dar și cuvinte edificatoare, îndemnuri ale ierarhilor, predici și mesaje pastorale.

Pe site sunt prezentate evenimente diverse: de la slujiri arhierești duminicale până la evenimente religioase internaționale, de la știri culturale sau acțiuni sociale, până la interviuri și documentare.

Conținutul este adaptat cerințelor mereu în schimbare din mediul online și transmis pe rețelele sociale, adesea în timp real, pentru a ajunge la cât mai multe persoane dornice de conținut media religios de calitate.

Basilica.ro se adresează și publicului internațional, căruia îi oferim o selecție a celor mai relevante știri traduse în limba engleză. Suntem adesea citați de site-uri internaționale de prestigiu, lucru care nu vine decât să încurajeze echipa pentru dezvoltare continuă.

Cititorii pot parcurge articolele noastre fără a fi deranjați de conținut publicitar, deoarece site-ul basilica.ro nu conține reclame.

Servicii oferite

Deși activitatea de bază se desfășoară pe site-ul basilica.ro, echipa redacțională și-a extins activitatea și transmite în prezent Binele de știut prin mai multe canale:

Întreaga activitate a Agenției de știri Basilica este realizată de o echipă tânără de jurnaliști.

CPB
Echipa Agenției de știri Basilica în 28 mai 2018 la Sărbătoarea Centrului de Presă Basilica.

Agenția de știri Basilica este sprijinită financiar de Administrația Patriarhală, Tipografia Cărților Bisericești, Agenția de Pelerinaje Basilica Travel și prin diverse donații.

Toate serviciile oferite de Agenția de știri Basilica a Patriarhiei Române pot fi folosite de persoane sau instituții cu titlu gratuit, în scopuri profesionale, cu indicarea sursei.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente