Slujire arhierească şi sfinţire de capelă în Parohia Vinga

În Duminica a III-a după Paști, la 26 aprilie 2015, credincioșii din Parohia Ortodoxă Vinga au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. Cu această ocazie Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului”, împreună cu preoţii parohiei, în prezenţa a numeroşi credincioşi.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Corul „Armonia” al parohiei.

Sfinţirea capelelor din cimitire, în acest cadru, duce gândul la legătura dintre biserica luptătoare pe pământ şi cea triumfătoare din ceruri, în lumina biruinţei Mântuitorului asupra morţii, a subliniat Chiriarhul în cuvântul de învăţătură.

La finalul Sfintei Liturghii preotul paroh Răzvan Sas, a mulțumit Înaltpreasfinţiei Sale precum și autorităților locale și județene pentru cinstea și onoarea, dragostea și bunăvoința de a se afla în această parohie.

După oficierea Sfintei Liturghii, credincioşii prezenți s-au îndreptat spre Cimitirul comunal, unde Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, a săvârşit împreună cu un sobor de preoţi, slujba de sfinţire a capelei mortuale cu hramul ,,Învierea Domnului”.

La finalul slujbei de sfinţire, domnul primar Sorin-Ioan Negrei a mulțumit domnului Nicolae Ioțcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, pentru sprijinul financiar acordat Comunei Vinga, pentru realizarea acestei capele, precum și persoanelor care s-au implicat în mod direct la ridicarea ei.

Comentarii Facebook


Știri recente