Sfinţirea paraclisului penitenciarului Vânjuleț

Încă de la reînființare, Episcopia Severinului și Strehaiei derulează prin intermediul Sectorului Social-Filantropic numeroase acțiuni concentrate, menite să faciliteze accesul persoanelor defavorizate la educație, formare profesională ori asistență religioasă.

O categorie aparte de credincioși pe care o are în vedere sectorul coordonat de Pr. Consilier George Smeu este alcătuită din persoanele private de libertate. Prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, în penitenciarele din județul Mehedinți funcționează paraclise în care persoanele încarcerate pot afla mângâiere sufletească, beneficiind de consiliere duhovnicească.

Dacă până în prezent deținuții din Secția Exterioară Vânjuleț aveau posibilitatea să ia parte la acatistele săvârșite în paraclisul din incinta penitenciarului, de joia aceasta vor putea asista și la sfintele slujbe din duminici și sărbători.

După cum ne-a transmis Cătălin Cernătescu, lăcașul de închinare va fi sfințit joi, 27 noiembrie, de către Chiriarhul locului și va primi un Sf. Antimis, fără care nu se poate săvârși jertfa euharistică. Ocrotitorul spiritual al capelei va fi Sf. Mc. Varvar, prăznuit de Biserica Ortodoxă în ziua de 6 mai a fiecărui an.

Prin eforturile părintelui slujitor Ioan Bratu spațiul liturgic a fost reabilitat, pereții au fost împodobiți cu icoane iar catapeteasma a fost înlocuită.

Evenimentul este foarte așteptat, întrucât mulți deținuți se implică activ în săvârșirea slujbelor, primind binecuvântare să fie paraclisieri sau să cânte la strană.

La sfințire slujba vor lua parte și cadrele unității de detenție, împreună cu autoritățile locale.

Comentarii Facebook


Știri recente