Sfântul Pahomie de la Gledin cinstit în satul natal. Credincioșii din parohia bistrițeană s-au rugat împreună cu IPS Andrei

Deoarece ziua serbării Sfântului Ierarh Pahomie de la Gledin, episcopul Romanului, a coincis anul acesta cu Vinerea Mare, pomenirea sa a fost mutată în 19 aprilie.

În satul natal al Sfântului Pahomie, în Biserica parohiei bistrițene din Gledin, IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat miercurea aceasta Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de clerici.

La slujba din 19 aprilie 2017 au participat numeroși credincioși, între care și oficialități locale.

De asemenea, la eveniment a fost prezentă o delegație a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, eparhie care a fost păstorită de Sfântul Pahomie timp de șapte ani. Delegația de la Roman a fost condusă de Arhim. Andrei Ioniţă, mare eclesiarh al Catedralei Sfânta Parascheva din Roman, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit, Părintele Mitropolit a vorbit celor prezenți despre credința mărturisitoare a sfântului pomenit, și despre vremurile în care în Ardeal era prigoană împotriva credinței ortodoxe.

Anul acesta se împlinesc zece ani de la proclamarea canonizării Sfântului Pahomie de la Gledin, episcopul Romanului, din 14 aprilie 2007.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…