Sfânta Liturghie Arhierească la Aşezământul Românesc de la Ierihon

Cu înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, în Duminica a doua a Triodului, IPS Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, înconjurat de un grup de preoţi şi pelerini români din Germania prezenţi în Ţara Sfântă, a săvârşit Sfânta Liturghie la Aşezământul Românesc din oraşul biblic Ierihon, după cum ne-a declarat Arhim Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Româneşti din Ţara Sfântă.

În cadrul Sfintei Liturghii IPS Sa a adresat un cuvânt de învăţătură prin care a îndemnat credincioşii sa urmeze exemplului de întoarcere a fiului risipitor către tatăl sau, de nejudecata semenilor si de ascultare a poruncilor Tatălui ceresc. De asemenea, a amintit despre nevoinţele cuvioşilor părinţi care au trăit si s-au rugat pe pământul Tarii Sfinte, intre care a strălucit Sf. Ioan Iacob de la Neamţ, in pustia Hozevei, aproape de Ierihon si Iordan.

A fost pomenit si Vrednicul de Pomenire Patriarh Teoctist, care in urma cu 15 ani, în anul 2000 – anul Jubileului, înconjurat de un frumos sobor de arhierei si preoţi, a săvârşit slujba de sfinţire a lucrărilor de la Aşezământul Romanesc din Jerihon.

Vizita grupului de pelerini condus de IPS Serafim la aşezămintele româneşti din Ţara Sfântă se înscrie în itinerariul duhovnicesc-misionar propus de Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei pentru anul 2015, închinat „misiunii în parohie şi mănăstire”.

Comentarii Facebook


Știri recente