Sărbătoarea Sfântului Ierarh Miron. Moaștele Sfântului vor fi purtate în procesiune la biserica bucureșteană Miron Patriarhul

Sfântul Ierarh Miron, Episcopul Cretei, va fi cinstit mâine în Parohia Sfânta Maria – Miron Patriarhul din Protopopiatul Sector 1 Capitală.

Programul liturgic va începe din această seară cu oficierea slujbei Vecerniei cu Litie de la ora 17:00. După Vecernie, va avea loc o procesiune în jurul bisericii cu icoana sfântului și cu racla ce adăpostește un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Miron, informează Pr. paroh Traian-Ioan Diaconu.

Sărbătoarea va continua mâine, 8 august 2017, cu oficierea slujbei Utreniei și a Sfintei Liturghii.

Hramul principal al parohiei este sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului. Parohia Miron Patriarhul a fost înființată în anul 1925 de Preotul Petre Chiricuță. Biserica Sfânta Maria a fost construita în anul 1928. Regina Maria este ctitorul locașului de cult, precum și a școlii din apropiere.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Nominalizări în cadrul Galei Naționale de Excelență în Asistență Socială pentru Radio și TV Trinitas

Realizatorii Irina Chiriac, de la Radio Trinitas și Raluca Mihalache, de la Trinitas TV, sunt nominalizați la Premiul pentru jurnalism, în cadrul Galei Naționale de Excelență în Asistență Socială, ediția 2018. Irina Chiriac este realizatoarea emisiunii Reportajele Radio Trinitas, care promovează necunoscuții de…