Punerea piterei de temelie la Parohia Timişoara – “Sfântul M. Mc. Gheorghe”

Ieri, de sărbătoarea Sf. Gheorghe, la Parohia Timişoara – “Sfântul M. Mc. Gheorghe” din cadrul Protopopiatul Timisoara II, a avut loc punerea pitrei de temelie şi sfinţirea locului pentru viitorul paraclis cu hramul Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, potrivit mitropolia-banatului.ro.

Slujba de sfinţire a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte pr Zaharia Pereş, consilier eparhial, pr Cristian Constantin, consilier eparhial, pr. Cătălin Goia, parohul bisericii, precum şi alţi clerici din cadrul eparhiei, în prezenţa credincioşilor parohiei, a consiliului parohial şi a unor oameni de bine care vor ajuta la ridicarea noului lăcaş de cult.

Parohia Parohia Timişoara – “Sfântul M. Mc. Gheorghe” a luat fiinţă în urmă cu doi ani, când Primăria Timişoara a alocat un spaţiu necesar construirii unui nou lăcaş de cult în acea zonă, care în ultimii ani a cunoscut o dezvoltare majoră.

Parohia Parohia Timişoara – “Sfântul M. Mc. Gheorghe” este în curs de organizare iar arhitectura bisericii mici va purta amprenta bisericii de la Suroti din Grecia, ctitorie a Cuviosului Paisie Aghioritul.

Comentarii Facebook


Știri recente