PS Gurie: Maica Domnului este un model de iubire autentică și de dragoste jertfelnică

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei Hunedoarei, a fost prezent joi, 8 septembrie 2016, la hramul Bisericii Nașterea Maicii Domnului din Deva. Cu această ocazie, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie, notează site-ul oficial la Episcopiei Devei și Hunedoarei.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța Maicii Domnului în istoria mântuirii neamului omenesc. De asemenea, Preasfinția Sa a subliniat că Maica Domnului este un model de iubire autentică și de dragoste jertfelnică.

În cadrul slujbei, părintele Sorin Popescu, preot slujitor în parohia Nașterea Maicii Domnului, a fost hirotesit iconom stavrofor.

La final, ierarhul a binecuvântat pe cei prezenți.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Catavasier

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut cartea Catavasier sau Octoih Mic. Cartea cuprinde: Cântările Învierii pe cele opt glasuri, Polielee și Mărimuri, Catavasiile de peste an și alte cântări de trebuință din…

PS Sofronie: Avem datoria să păzim unitatea Bisericii

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a sfințit duminica aceasta biserica cimitirului parohial din Husasău de Criș, informează Pr. Cristian Rus, consilier cultural și relații mass-media al Eparhiei. După târnosirea locașului cu hramurile Învierea lui Lazăr…