Proiect filantropic destinat copiilor, la Mediaş

La Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din cimitirul municipal din Mediaş, judeţul Sibiu, se desfăşoară în această perioadă un proiect de creaţie, cu un caracter filantropic şi cu implicarea directă a copiilor care participă la slujbele religioase din acest locaş de cult, informează “Ziarul Lumina”.

Astfel, un grup de 23 de copii de la biserica menţionată au confecţionat în această perioadă peste 200 de mărţişoare şi felicitări, în cadrul unor ateliere organizate de preotul Flaviu-Gabriel Fleşer împreună cu părinţii copiilor, profesori voluntari şi tineri.

Proiectul are în vedere ajutorarea unor bolnavi şi a unor copii din Mediaş, precum şi oferirea unui dar de primăvară mamelor şi bunicilor de la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“.

„Activităţile noastre sunt înscrise în Proiectul-concurs «Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu», desfăşurat în această perioada pe tot cuprinsul Patriarhiei Române. O parte din obiectele confecţionate vor fi expuse spre vânzare la un târg de primăvară organizat la Cluj-Napoca, eveniment la care am fost invitaţi, iar cealaltă parte va fi dăruită la 1 Martie bolnavelor internate în Unitatea Medico-Socială a Municipiului Mediaş„, ne-a spus preotul Flaviu-Gabriel Fleşer.

Cu banii obţinuţi din vânzarea mărţişoarelor în cadrul târgului, organizatorii vor oferi o excursie la Sighişoara pentru copiii internaţi în Centrul de Plasament „Sfântul Apostol Andrei“ din Municipiul Mediaş.

Creaţiile micuţilor de la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“, Mediaş vor aduce o bucurie în sufletele credincioaselor care participă la slujbele religioase oficiate aici. Astfel, în Duminica Ortodoxiei, doamnele prezente la Sfânta Liturghie vor primi de la copilaşi mai multe mărţişoare şi felicitări.

Comentarii Facebook


Știri recente