Programe culturale şi social-filantropice dedicate mamei, la Galaţi

Ziua Internaţională a Femeii, sărbătorită în fiecare an la 8 martie, a fost marcată în Arhiepiscopia Dunării de Jos,în mod special, la Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale „Speranţe Pentru Vârsta a III-a“ din cadrul Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh“ din Galaţi.

După cum a precizat Părintele Gabriel Molocea, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, cei 30 de bătrâni aflaţi în risc de marginalizare socială care primesc îngrijiri speciale în cadrul centrului, au primit vizita reprezentanţilor mai multor parohii şi instituţii de învăţământ din municipiu.

Programul a debutat cu săvârşirea unei slujbe de mulţumire pentru toate binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra persoanelor ocrotite în acest centru, după care o parte din corul Seminarului Teologic “Sf. Apostol Andrei” din Galaţi, coordonaţi de arhid. prof. Adrian Marin, au interpretat câteva imne bizantine şi cântece religioase închinate Maicii Domnului.

În continuare, un grup de copii din grupul catehetic “Hristos împărtăşit copiilor” de la Parohia “Sf. Proroc Ilie” şi elevi ai Liceului Teoretic “Dunărea”, dar şi ai Şcolii Gimnaziale nr. 17 din Galaţi au pus în scenă un program cultural – artistic de muzică, dans şi poezie, menit să transfigureze tristeţea singurătăţii vârstnicilor în bucuria comuniunii.

La final, copiii au oferit persoanelor asistate flori, mărţişoare şi felicitări confecţionate în cadrul atelierelor de lucru şcolare şi/sau parohiale, iar ei au fost răsplătiţi cu iconiţe, cărţi de rugăciuni şi alte daruri de suflet, după care toţi cei prezenţi au fost invitaţi la tradiţionala agapă creştină.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…