Programe culturale şi social-filantropice dedicate mamei, la Galaţi

Ziua Internaţională a Femeii, sărbătorită în fiecare an la 8 martie, a fost marcată în Arhiepiscopia Dunării de Jos,în mod special, la Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale „Speranţe Pentru Vârsta a III-a“ din cadrul Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh“ din Galaţi.

După cum a precizat Părintele Gabriel Molocea, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, cei 30 de bătrâni aflaţi în risc de marginalizare socială care primesc îngrijiri speciale în cadrul centrului, au primit vizita reprezentanţilor mai multor parohii şi instituţii de învăţământ din municipiu.

Programul a debutat cu săvârşirea unei slujbe de mulţumire pentru toate binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra persoanelor ocrotite în acest centru, după care o parte din corul Seminarului Teologic “Sf. Apostol Andrei” din Galaţi, coordonaţi de arhid. prof. Adrian Marin, au interpretat câteva imne bizantine şi cântece religioase închinate Maicii Domnului.

În continuare, un grup de copii din grupul catehetic “Hristos împărtăşit copiilor” de la Parohia “Sf. Proroc Ilie” şi elevi ai Liceului Teoretic “Dunărea”, dar şi ai Şcolii Gimnaziale nr. 17 din Galaţi au pus în scenă un program cultural – artistic de muzică, dans şi poezie, menit să transfigureze tristeţea singurătăţii vârstnicilor în bucuria comuniunii.

La final, copiii au oferit persoanelor asistate flori, mărţişoare şi felicitări confecţionate în cadrul atelierelor de lucru şcolare şi/sau parohiale, iar ei au fost răsplătiţi cu iconiţe, cărţi de rugăciuni şi alte daruri de suflet, după care toţi cei prezenţi au fost invitaţi la tradiţionala agapă creştină.

Comentarii Facebook


Știri recente