Program dedicat mamei în Parohia Paleu din Episcopia Oradiei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, duminică, 06 martie 2016, în Parohia Paleu, Protopopiatul Oradea, după Sfânta Liturghie, a avut loc un program cultural-artistic dedicat mamei, cu prilejul Zilei internaţionale a Femeii, 08 martie, a precizat Pr. Silviu Dobai.

Proiectul, organizat odată cu venirea primăverii, se intitulează La mulți ani, mami!” și a avut drept scop exprimarea dragostei față de mamă, punându-se accent pe valoarea familiei ca nucleu al comunității creștine în care cresc și se educă tinerele generații de copii.

Astfel, copiii care merg în fiecare duminică la biserica din Paleu și care fac parte din grupele de cateheză din cadrul proiectului „Hristos împărtășit copiilor”, au pregătit un program cultural dedicat mamelor, în cadrul căruia au recitat poezii și au interpretat cântece, iar la final au oferit în dar flori tuturor credincioaselor prezente.

Copiii au recitat poezii dedicate mamei, cum ar fi: Pentru mama mea”, „Mamei mele”, „Daruri pentru mama” de Medana Croitoru; „Mama” de Nina Casian; „De ziua mamei” de Elena Farago; „Mama” de Virgil Carianopol; „Mi-e dor de tine, mamă” de Grigore Vieru. Manifestarea a fost completată de cântecele dedicate mamelor: „Cine știe cum e-o mamă”, „La mulți ani, mămica mea” și „E ziua ta, mămico!”.

Tinerii au fost pregătiți de doamna preoteasă Prof. Ioana-Adriana Popa, cadru didactic de Religie și Limba română la Școala gimnazială „Oltea Doamna” din Oradea, sub coordonarea părintelui paroh Cosmin Vasile Popa.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

500 ani de la sfinţirea Catedralei din Argeş | ‘Ctitoria Sfântului Neagoe Basarab exprimă credința, înțelepciunea și frumusețea sufletului românesc’ – Patriarhul Daniel

Sfântul Neagoe Basarab a fost un bun român și un creștin ortodox cu deschidere universală. Astfel, această ctitorie a sfântului domnitor exprimă credința, înțelepciunea și frumusețea sufletului românesc, a evidențiat Părintele Patriarh Daniel în predica…