Prima duminică din Perioada Triodului la biserica din localitatea Viile Tecii

prima-duminica-din-perioada-triodului-la

În Duminica Vameşului şi Fariseului, 21 februarie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din localitatea bistrițeană Viile Tecii, informează Radio Renaşterea. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a sfințit și noul iconostas al bisericii.

Din soborul slujitor au făcut parte părinți consilieri de la Centrul Eparhial, Protopopul Bistriței, stareți și duhovnici de mănăstiri și preoții din localitățile vecine. În cadrul predicii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a vorbit despre smerenie, virtutea la care ne îndeamnă Biserica în această perioadă liturgică, aTriodului, în care tocmai am intrat.

De cinci ani, comunitatea din Viile Tecii este păstorită de tânărul preot Bogdan Daniel, care s-a implicat atât pe plan pastoral cât și edilitar: a fost renovată casa parohială, a fost achiziţionată achiziționat o casă lângă biserică, a fost renovată biserica și s-au început lucrările de pictură în tehnica frescă.

La finalul Liturghiei, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei l-a hirotesit pe părintele paroh Daniel Bogdan iconom și a dat diplome de aleasă cinstire celor care s-au implicat în renovarea bisericii.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
hurezi

Oaspeți de seamă în pelerinaj la mănăstiri vâlcene

Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolit de Rustavi, delegatul Preafericitului Părinte Ilia II, Patriarhul Catolicos al Georgiei, au vizitat vineri,  29 septembrie 2016, mănăstirile…

maini-dibace-1

Atelier de citit la Bocșa, jud. Caraș-Severin

Centrul de tineret Vasiova și Căminul pentru Persoane Vârstnice Bocșa au organizat miercuri, 28 septembrie 2016, la Biblioteca Orășenească Tata Oancea din Bocșa, o întâlnire între generații, informează site-ul oficial al Episcopiei Caransebeșului. În cadrul întâlnirii,…