Prima duminică din Perioada Triodului la biserica din localitatea Viile Tecii

În Duminica Vameşului şi Fariseului, 21 februarie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din localitatea bistrițeană Viile Tecii, informează Radio Renaşterea. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a sfințit și noul iconostas al bisericii.

Din soborul slujitor au făcut parte părinți consilieri de la Centrul Eparhial, Protopopul Bistriței, stareți și duhovnici de mănăstiri și preoții din localitățile vecine. În cadrul predicii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a vorbit despre smerenie, virtutea la care ne îndeamnă Biserica în această perioadă liturgică, aTriodului, în care tocmai am intrat.

De cinci ani, comunitatea din Viile Tecii este păstorită de tânărul preot Bogdan Daniel, care s-a implicat atât pe plan pastoral cât și edilitar: a fost renovată casa parohială, a fost achiziţionată achiziționat o casă lângă biserică, a fost renovată biserica și s-au început lucrările de pictură în tehnica frescă.

La finalul Liturghiei, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei l-a hirotesit pe părintele paroh Daniel Bogdan iconom și a dat diplome de aleasă cinstire celor care s-au implicat în renovarea bisericii.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Interviu cu directorul Centrului Sf. Alexandra Împărăteasa | „În societatea românească lipsa de sprijin este la fel de mare pe cât este de mare numărul de avorturi”, spune Alexandra Nadane

Femeile aflate în criză de sarcină au posibilitatea de a primi suport şi consiliere prin intermediul Centrului Sfânta Alexandra Împărăteasa din Capitală. Alexandra Nadane, directorul executiv al instituţiei, a oferit recent un interviu Revistei Q Magazine…