Premii pentru concurentele mehedințene la Festivalul de Toacă de la Victoria

Și în acest an, Episcopia Severinului și Strehaiei a fost reprezentată onorabil la cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Toacă, „Cântecul care zidește”. Elevele Andra Mihaela Gigină, clasa a II-a și Alexandra Faier, clasa a VIII-a, se numără printre fericitele deținătoare ale unei diplome ce le atestă abilitatea de a bate toaca în mod profesionist la categoria lor de vârstă. Andra Gigină a obținut premiul al II-lea, iar Alexandra Faier s-a clasat pe locul al treilea, în urma unei strânse competiții. Ambele concurente s-au aflat sub îndrumarea și purtarea de grijă a Pr. Nicolae Gigină de la Catedrala Episcopală din Turnu Severin, delegat al Episcopiei Severinului și Strehaiei, după cum ne-a transmis Cătălin Cernătescu.

Organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, în perioada 8-10 iulie 2013, Festivalul Internațional de Toacă a adunat în orașul Victoria din Brașov peste 80 de copii începând cu cei de grădiniță și până la clasa a VIII-a.

Născut la inițiativa părintelui iconom stavrofor Octavian Smădu, parohul bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Victoria, festivalul, a mai cuprins, în afara concursului de toacă, o paradă a portului popular, o expoziție de icoane pe sticlă, un simpozion pe tema artei bisericești și un pelerinaj la mănăstirile din zonă.

La fiecare categorie de vârstă s-au acordat premiile I,II, III și mențiuni. Juriul din acest an a fost format din monahia Parascheva de la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Cărțișoara, județul Sibiu, preotul Ioan Ciungara de la Parohia Copăcel, Protopopiatul Făgăraș I, și Viorel Vizante, epitropul de la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Victoria.

Scopul festivalului este de a amplifica sensibilitatea sufletească a copiilor în spiritul credinței ortodoxe.

Comentarii Facebook


Știri recente