Lucrările la Centrul bisericesc românesc din München continuă. Termenul de execuție al poiectului este de doi ani

Lucrările la Centrul Bisericesc românesc „Înălțarea Sfintei Cruci” din München-Aubing, Germania, au fost reluate recent. Momentan se lucrează la fundația clădirilor, termenul de execuție stabilit cu firma bucureșteană contractată fiind 24 luni.

Cel mai amplu proiect de infrastructură al Mitropoliei Germaniei, Europei Centrale și de Nord presupune costuri estimative de 8-9 milioane euro. Centrul Ortodox românesc va cuprinde o biserică, un sediu episcopal și un centru comunitar parohial.

Biserica va avea hramurile „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica”.

În emisiunea Bucuriile vieții a Televiziunii Trinitas PS Sofian Brașoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, a spus că Așezământul „Înălțarea Sfintei Cruci” este „un proiect al identității românești” care va reprezenta pentru români „o punte către țara și biserica de acasă”.

Preasfinția Sa a spus că este nevoie de sprijin financiar consistent pentru a reuși să finalizeze proiectul ortodox românesc din inima Bavariei.

Pe șantierul din München-Aubing lucrează momentan trei ingineri, un inginer-topometrist, un macaragiu și 17 muncitori calificați, notează site-ul oficial al Centrului bisericesc.

Foto credit: Centrul Bisericesc „Înălțarea Sfintei Cruci” München

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Programul hramului dedicat Sfintei Parascheva de la Iaşi

În acest an, manifestările dedicate sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva vor avea loc, la Iași, în perioada 11-14 octombrie 2018, anunţă Doxologia. Alături de moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi aduse spre închinare și moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina.…

A început deshumarea Episcopului Grigorie Leu

Arheologii de la IICCMER și instituțiile muzeale colaboratoare au început marți, 25 septembrie, acțiunea de deshumare a rămășițelor Episcopului Grigorie Leu, informează Episcopia Huşilor. Marţea aceasta au fost efectuate săpăturile până la nivelul superior al…