Hramul Parohiei Sf. Vasile cel Mare – Victoria. Conferința Sfintele icoane și bisericile dărâmate din București în perioada comunistă (VIDEO)

Conferința Sfintele icoane și bisericile dărâmate din București în perioada comunistă a avut loc duminică seara la Casa Filipescu Cesianu. Evenimentul face parte din seria de manifestări organizate de Parohia Sfântul Vasile cel Mare – Victoria care îşi sărbătoreşte hramul în ziua Înălţării Sfintei Cruci.

Conferința din 10 septembrie 2017 a început la ora 17:30 și a fost moderată de Pr. Paroh Cristinel Trandafir. Au avut loc prelegeri și dezbateri pe tema sfintelor icoane și a bisericilor dărâmate în perioada comunistă susținute de:

  • Acad. Răzvan Teodorescu;
  • Ing. Eugen Iordăchescu;
  • Pr. Consilier patriarhal Florin Șerbănescu;
  • Pr. Gelu Bogdan.

Tematica evenimentului este prilejuită de Anul comemorativ și omagial 2017 în Patriarhia Română.

Manifestările de hram vor continua miercuri, când va fi primită icoana Maicii Domnului – Prodromița de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Programul complet al evenimentelor poate fi consultat aici.

Conferinta "Despre Icoane si biserici daramate din Bucuresti in perioada comunista" la Casa Filipescu Cesianu.

Posted by Biserica Sfintei Cruci și a Sfântului Vasile cel Mare – Victoria on 10 Septembrie 2017

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
IPS Iosif în Belgia (6)

Pruncii sunt binecuvântarea familiei, a spus IPS Iosif

Prezent duminica aceasta în parohia Sfinții Ioachim și Ana din Hoogstraten, Belgia, IPS Iosif a vorbit comunităţii româneşti despre familia creştină şi pericolele de care este ameninţată în aceste vremuri. Pruncii sunt binecuvântarea familiei, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa. Ierarhul…

Revista Chemarea Credinţei – numărul 51

A apărut numărul 51 (Septembrie– Octombrie 2017) al revistei Chemarea Credinţei, publicaţia Patriarhiei Române adresată copiilor și familiei creștine. În acest număr, editorialul Din înțelepciunea copiilor este redactat de Ionuț Gerorge Mihăeș.Textul are titlul Sfinte…