„Fiul Omului a venit pe pământ ca o lumină ce străluceşte în întuneric”. Mitropolitul Olteniei a slujit în Craiovița Nouă

În Duminica de după Botezul Domnului, 8 ianuarie 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Sfântul Ioan Botezătorul din Craiovița Nouă, ne-a precizat Preotul Gheorghe Cioiu.

În cuvântul rostit, Mitropolitul Olteniei a expus învăţăturile desprinse din pericopa zilei care relatează începutul propovăduirii Domnului.

Dacă Mântuitorul Iisus Hristos s-a botezat în râul Iordan, în mijlocul iudeilor, iată că primul cuvânt îl rosteşte nu în faţa iudeilor, ci în partea de nord a Israelului, în zona cunoscută sub numele de Galileea neamurilor, pentru că aici locuiau oameni proveniţi din mai multe părţi ale lumii, cu religii şi obiceiuri diverse. Prin aceasta ni se demonstrează încă o dată că venirea Lui pe pământ nu a fost numai pentru iudei, ci pentru întreaga lume. Sfântul Evanghelist Matei ne mai spune că «celor care stăteau în latura şi în umbra morţii, lumină le-a răsărit»(Matei 4, 16). Căci Fiul Omului a venit pe pământ ca o lumină ce străluceşte în întuneric, o lumină necreată, lumina slavei dumnezeieşti care nu se epuizează niciodată, deoarece ea izvorăşte din Însăşi Persoana Mântuitorului Iisus Hristos, aşa cum am văzut şi la Schimbarea la Faţă, a spus Părintele Mitropolit.

La final, credincioșii prezenți în număr mare, au primit binecuvântarea ierarhului.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente