Episcopul Macarie: Avem datoria de a lucra ca lumea în care trăim să fie o lume în rânduială

Preasfinţitul Părinte Macarie al Europei de Nord le-a spus duminică membrilor comunităţii din orașul suedez Jönköping că „avem datoria de a lucra ca lumea în care trăim să fie o lume în rânduială, o lume guvernată de poruncile evanghelice”.

În timpul Sfintei Liturghii, ierarhul s-a adresat credincioşilor şi le-a explicat o parte din ce a dorit Mântuitorul să transmită prin Parabola lucrătorilor răi (Matei 21:33-44).

„Lumea aceasta în care trăim noi, închipuită prin vie, nu ne este dată pentru a o stăpâni, ci pentru a o lucra spre mântuire. În calitate de lucrători, noi avem datorii, nu drepturi. Nu avem dreptul de a face din această lume ce vrem noi cu ea, după propriile noastre reguli și legi, schimbătoare, stricăcioase, chiar împotriva firii”.

„Avem datoria de a ne opune și de a mărturisi, atunci când sunt lucrători răi care vor să tiranizeze lumea. În poruncile evanghelice este viața, pe când în fărădelegile lucrătorilor răi este moartea”, a spus Preasfinţia Sa.

După slujbă, Episcopul a oficiat Taina Sfântului Botez pentru un nou-născut.

Foto Credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

6.000 persoane la Marșul pentru Viață din Chicago

Cel puțin 6.000 persoane au participat duminică, 13 ianuarie 2019, la Marșul pentru Viață din Chicago, informează Știri pentru viață. Marșul trage anual un semnal de alarmă asupra gravității și amplorii avortului în întreaga lume.…