Colinde şi bucurie cu preoţii din Protopopiatul Reşiţa

Seara de duminică, 14 decembrie 2014 a fost o seară specială şi înălţătoare pentru credincioşii bisericii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari”. În această seară, în prezenţa multor credincioşi, Vecernia a fost împodobită de vocile preoţilor ce alcătuiesc corul Protopopiatului Ortodox Român Reşiţa. Astfel, slujba a fost săvârşită de tineri preoţi Emil Varga – Reşiţa, Cosmin Cosma – Dognecea şi Daniel Popescu -Fârliug, iar cântarea de strană a fost asigurată de preoţii participanţi.

„După Vecernie, protopopul Petru Berbentia, membru al corului Protopopiatului Reşiţa, a invitat pe soleea bisericii pe fraţii împreună slujitori şi a deschis concertul de colinde cu un scurt cuvânt festiv după care, corul, instruit şi condus de părintele Irinel Dinu de la Văliug, a interpretat o suită de colinde tradiţionale şi au încheiat cu urarea de mulţi şi fericiţi ani pentru toţi cei prezenţi, tocmai pentru că această seara a fost ultima din acest an în care am avut posibilitatea să fim împreună în biserica din Micro III, unde s-au desfăşurat şi repetiţiile corului”, a precizat Darius Herea.

Pentru concertul de excepţie, cei prezenţi au răsplătit cu aplauze pe preoţii ce au avut dorinţa de a se pregăti cum se cuvine pentru a oferi aceste clipe de bucurie, aşa cum au adus şi cu o duminică înainte românilor din parohia din Sutjeska ( Sărcia) – Voivodina. Mulţumim lui Dumnezeu şi corului ce ne-a adus mai aproape momentul Naşterii Fiului Lui Dumnezeu în ieslea de la Betleem.

Comentarii Facebook


Știri recente

Programul slujirii ierarhilor de Izvorul Tămăduirii

De sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor sluji după următorul program, transmis de eparhii prin intermediul Radio Trinitas. Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Efrem,…