Colinde şi bucurie cu preoţii din Protopopiatul Reşiţa

Seara de duminică, 14 decembrie 2014 a fost o seară specială şi înălţătoare pentru credincioşii bisericii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari”. În această seară, în prezenţa multor credincioşi, Vecernia a fost împodobită de vocile preoţilor ce alcătuiesc corul Protopopiatului Ortodox Român Reşiţa. Astfel, slujba a fost săvârşită de tineri preoţi Emil Varga – Reşiţa, Cosmin Cosma – Dognecea şi Daniel Popescu -Fârliug, iar cântarea de strană a fost asigurată de preoţii participanţi.

„După Vecernie, protopopul Petru Berbentia, membru al corului Protopopiatului Reşiţa, a invitat pe soleea bisericii pe fraţii împreună slujitori şi a deschis concertul de colinde cu un scurt cuvânt festiv după care, corul, instruit şi condus de părintele Irinel Dinu de la Văliug, a interpretat o suită de colinde tradiţionale şi au încheiat cu urarea de mulţi şi fericiţi ani pentru toţi cei prezenţi, tocmai pentru că această seara a fost ultima din acest an în care am avut posibilitatea să fim împreună în biserica din Micro III, unde s-au desfăşurat şi repetiţiile corului”, a precizat Darius Herea.

Pentru concertul de excepţie, cei prezenţi au răsplătit cu aplauze pe preoţii ce au avut dorinţa de a se pregăti cum se cuvine pentru a oferi aceste clipe de bucurie, aşa cum au adus şi cu o duminică înainte românilor din parohia din Sutjeska ( Sărcia) – Voivodina. Mulţumim lui Dumnezeu şi corului ce ne-a adus mai aproape momentul Naşterii Fiului Lui Dumnezeu în ieslea de la Betleem.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…