Cercul pastoral-misionar „Horezu 2” s-a întrunit în Parohia Genuneni

Pentru intensificarea activităţii pastoral-misionare din Protopopiatul Horezu, clericii cercului pastoral-misionar „Horezu 2” s-au întâlnit marți, 30 iunie 2015, în Biserica „Înălțarea Domnului” din Parohia Genuneni, comuna Frâncești, potrivit arhiram.ro. Cu această ocazie, s-au dezbătut probleme culturale, misionare, sociale şi de actualitate, cu scopul comunicării mai bine a realităţilor din fiecare parohie şi a identificării metodelor de pastoraţie specifice mediului urban sau rural în care preotul îşi desfăşoară activitatea.

Întrucât anul 2015 este anul omagial al Misiunii mănăstirii și bisericii azi, în cadrul întâlnirilor cercurilor pastorale se prezintă semnificaţiile și rolul bisericii și al mănăstirii în acest veac secularizat. Astfel, întâlnirea a debutat cu Sfânta Liturghie şi a continuat cu prezentarea temelor de către cei doi preoți, Ion Iordănescu, „Misiunea parohiei ortodoxe în trecut și azi”, și Constantin Iordănescu, „Misiunea mănăstirii în trecut și azi”.

La final, au avut loc discuţii libere referitoare la legătura strânsă ce trebuie să existe între parohie și mănăstire și s-a stabilit următorul cerc pastoral pe data de 10 septembrie 2015, în Parohia Horezu II – Urșani.

Comentarii Facebook


Știri recente