Catedrala Patriarhală | Priveghere și Slujba Prohodului în ajunul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului

În ajunul Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului credincioşii au posibilitatea de a participa în Catedrala Patriarhală la Slujba de Priveghere şi intonarea Prohodului Maicii Domnului.

Programul liturgic din 14 august 2017 va începe la ora 16:00 cu Vecernia unită cu Litia. În continuare, de la orele 18:00 se va oficia Slujba Utreniei. La sfârșitul Doxologiei va avea loc procesiunea cu Sfântul Epitaf în jurul Catedralei Patriarhale.

După procesiune, toți credincioșii prezenți vor trece pe sub Sfântul Epitaf la intrarea în lăcașul de cult.


Prohodul este o rugăciune cântată prin care noi cerem de la Maica Domnului ocrotire în momentele dificile ale vieţii noastre, dar în acelaşi timp recunoaştem adevărul fundamental că ea este Maica Vieţii.

© Arhiva ZL

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Pastorale Crăciun 2017 | PS Ignatie către părinţi: De modul cum le transmiteţi credinţa Bisericii noastre copiilor, depinde frumuseţea şi curăţia neamului nostru românesc

Episcopul Huşilor atrage atenţia în scrisoarea pastorală transmisă cu prilejul Sărbătorii Naşterii Domnului asupra provocărilor cu care se confruntă tinerii în ziua de astăzi. Părinţii au o mare responsabilitate, întrucât de modul cum le este…