Catedrala Patriarhală | Priveghere și Slujba Prohodului în ajunul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului

În ajunul Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului credincioşii au posibilitatea de a participa în Catedrala Patriarhală la Slujba de Priveghere şi intonarea Prohodului Maicii Domnului.

Programul liturgic din 14 august 2017 va începe la ora 16:00 cu Vecernia unită cu Litia. În continuare, de la orele 18:00 se va oficia Slujba Utreniei. La sfârșitul Doxologiei va avea loc procesiunea cu Sfântul Epitaf în jurul Catedralei Patriarhale.

După procesiune, toți credincioșii prezenți vor trece pe sub Sfântul Epitaf la intrarea în lăcașul de cult.


Prohodul este o rugăciune cântată prin care noi cerem de la Maica Domnului ocrotire în momentele dificile ale vieţii noastre, dar în acelaşi timp recunoaştem adevărul fundamental că ea este Maica Vieţii.

© Arhiva ZL

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
IPS Iosif în Belgia (6)

Pruncii sunt binecuvântarea familiei, a spus IPS Iosif

Prezent duminica aceasta în parohia Sfinții Ioachim și Ana din Hoogstraten, Belgia, IPS Iosif a vorbit comunităţii româneşti despre familia creştină şi pericolele de care este ameninţată în aceste vremuri. Pruncii sunt binecuvântarea familiei, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa. Ierarhul…

Revista Chemarea Credinţei – numărul 51

A apărut numărul 51 (Septembrie– Octombrie 2017) al revistei Chemarea Credinţei, publicaţia Patriarhiei Române adresată copiilor și familiei creștine. În acest număr, editorialul Din înțelepciunea copiilor este redactat de Ionuț Gerorge Mihăeș.Textul are titlul Sfinte…