Catedrala Patriarhală: Credincioşii pot aduce cinstire moaştelor Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici

Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici este cinstit în Biserica Ortodoxă Română în data de 3 mai.

Credincioşii care vin la Patriarhie în zilele de 2 şi 3 mai, la slujbele oficiate în cinstea Sfântului Irodion, se pot închina la moaştele sale.

Racla cu moaştele sfântului, de la Reşedinţa Patriarhală, a fost aşezată în Catedrala Patriarhală.

Fragmentul din moaștele Sfântului Cuvios Irodion, care se păstrează momentan la Reşedinţa Patriarhală, a fost oferit pentru Catedrala Națională de Mănăstirea Lainici din judeţul Gorj.

Sfântul Irodion

Sfântul Irodion s-a născut în Bucureşti, în anul 1821, şi a primit la botez numele de Ioan. La numai 20 de ani, tânărul cu viaţă de ascet îşi găseşte adevărata menire închinoviindu-se ca frate în lavra Cernicăi. În data de 15 iunie 1854, cuviosul părinte a fost instalat de Sfântul Calinic de la Cernica în egumenia Mănăstirii Lainici, slujire pe care a avut-o până în 1900, când a intervenit moartea sa.

Sfântul Irodion ajunsese să fie căutat de mulţi credincioşi, făcând minuni încă din timpul vieţii: alunga duhurile rele, de multe ori le spunea oamenilor păcatele lor şi ale înaintaşilor lor. Pe 3 mai 1900 Sfântul Irodion a trecut la Domnul, iar la mormântul său se petreceau multe minuni.

Sfintele sale moaşte au fost descoperite cu post şi rugăciune, după 109 ani de la trecerea sa la Domnul, sub purtarea de grijă a Mitropolitului Olteniei. În ziua de 1 mai 2011 a avut loc la Mănăstirea Lainici slujba de canonizare a Sfântului Irodion, în prezenţa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente