Beclean | IPS Andrei a sfinţit capela spitalului din municipiu

IPS Andrei - Sfinţire Beclean

În a treia zi a Sfintelor Paști, marţi, 18 aprilie 2017, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului s-a aflat în mijlocul credincioșilor din municipiul Beclean, județul Bistrița-Năsăud. Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei a târnosit Capela Spitalului Orășenesc şi a oficiat Sfânta Liturghie, informează Radio Renaşterea.

Alături de Înaltpreasfințitul Andrei a slujit un sobor numeros de preoți. Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul „Sfântul Apostol Andrei” din Beclean.

După citirea pericopei evanghelice, ierarhul a vorbit despre vindecarea neputințelor și iertarea păcatelor, subliniind că Iisus Hristos este Doctorul cel mare, El putând vindeca sufletele și trupurile noastre.

Înaltpreasfinția Sa a explicat că suferința trupească are o legătură strânsă cu starea sufletească a omului, de aceea Cel care poate vindeca suferința trupească și cea sufletească este Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

La finalul Sfintei Liturghii, preotul slujitor al Capelei, Pr. Pavel Rusu a fost ridicat la rangul de iconom cu drept de a purta brâu roșu.

De asemenea, în semn de mulțumire pentru sprijinul acordat la ridicarea acestui lăcaș de cult, directorul spitalului, domnul Bogdan Dușa, primarul orașului Beclean, domnul Nicolae Moldovan, și fostul director al spitalului orășenesc, doamna Maria Timaru, au primit ordinul Sfântul Pahomie de la Gledin.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
IPS Iosif în Belgia (6)

Pruncii sunt binecuvântarea familiei, a spus IPS Iosif

Prezent duminica aceasta în parohia Sfinții Ioachim și Ana din Hoogstraten, Belgia, IPS Iosif a vorbit comunităţii româneşti despre familia creştină şi pericolele de care este ameninţată în aceste vremuri. Pruncii sunt binecuvântarea familiei, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa. Ierarhul…