A şasea întâlnire panortodoxă a tinerilor din Austria. Rugăciune în deschiderea evenimentului

Cea de-a 6-a întâlnire panortodoxă a tinerilor din Austria a avut loc sâmbătă, 7 octombrie 2017, la Viena. Evenimentul a debutat prin participarea tinerilor la Sfânta Liturghie oficiată de IPS Arsenie, Mitropolitul grec al Austriei.

După Sfânta Liturghie, tinerii au participat la 5 seminarii în cadrul cărora au avut loc dezbateri pe tema stabilită de membrii Conferinţei Episcopilor Ortodocşi din Austria pentru acest an: Libertate şi Responsabilitate. Întâlnirea a fost găzduită de Campusul şcolar catolic Mater Salvatoris, informează site-ul oficial al Mitropoliei Germaniei.

Pr. Prof. Nicolae Dura, paroh al Bisericii ortodoxe românești din Viena, a venit însoţit de studenţi din cadrul Colegiului Universitar de Pedagogie din Viena, și a condus seminarul numit Libertate si responsabilitate în societate. Pr. Viktor Schilowsky a condus seminarul în cadrul căruia s-au vizionat şi apoi discutat câteva scene din filmul rusesc Insula, Pr. Prof. Alexander Lapin a condus seminarul denumit Ce fac eu cu libertatea mea.

Mai departe, Stareţul Mănăstirii ortodoxe din Austria, Pr. Paisie Jung a condus seminarul Libertate şi responsabilitate in lumea monahală, iar Dl. Prof. Angelos Fotiadis a condus seminarul de muzică religioasă.

A doua parte a zilei a fost petrecută de tineri printr-un program liber, ei având posibilitatea de a alege pictura pe sticlă, Workshop organizat de Pr. Răzvan Gască, muzică folclorică specifică diferitelor ţări ortodoxe, atelier artizanal, sport sau degustare de bucate din zona balcanică. Tineri români au interpretat cântări şi din tradiţia noastră românească.

Organizatorul acestei întâlniri a fost și anul acesta Pr. Emanuel Nuţu de la Biserica ortodoxă românească din Viena, ajutat de reprezentanţi ai celorlalte Biserici ortodoxe surori.

Pr. Emanuel Nuţu și-a manifestat entuziasmul față de reușita acestei întâlniri: Ne-am bucurat de o atmosferă cu totul deosebită, cei peste 300 de tineri veniţi nu doar din Viena, ci şi din alte părţi ale Austriei participând activ la seminariile organizate şi bucurându-se de o zi în care şi-au întărit convingerea că nu sunt singuri, ci parte a unei familii mari, tot mai vizibilă şi mai activă. Dorinţa tinerilor de a descoperi şi trăi cât mai mult din frumuseţea învăţăturii şi tradiţiei ortodoxe, ne dau speranţa că ortodoxia în Austria are un viitor luminos în sensul păstrării şi transmiterii ei generaţiilor viitoare.

Foto credit: Biserica Ortodoxă românească din Viena

Comentarii Facebook


Știri recente