A fost lansat proiectul „Tânărul Băcăuan în An Centenar – Despre Valorile care Unesc un Neam”

Proiectul „Tânărul Băcăuan în An Centenar – Despre Valorile care Unesc un Neam” a fost lansat săptămâna aceasta la Bacău, informează site-ul oficial al Eparhiei. 

Lansarea proiectului a avut loc în ziua Adormirii Maicii Domnului, începând cu ora 17 :00, la Universitatea „George Bacovia” din municipiu.

Proiectul este implementat de Fundația Episcop Melchisedec – Fililala Bacău în parteneriat cu Consiliul Local al Municipiului Bacău și protopopiatul Bacău, în perioada 15-19 august 2018.

Proiectul se adresează unui număr de 100 de tineri din municipiul Bacău și 30 de voluntari din cadrul ASCOR Iași și Bacău și ATOR Onești.

Vor fi desfăşurate următoarele activităţi:

  • Participarea la sesiuni de informare cu privire la personalitățile care s-au implicat la Marea Unire de la 1918;
  • Vizitarea de biserici și muzee din municipiul Bacău;
  • Participarea la conferinţa „Valorile care unesc un neam” susținută de părintele arhimandrit Nicodim Petre de la Iași;
  • Participarea la o excursie având ca tematică anul centenarului.

Întâlnirea  de miercuri a debutat cu rostirea unei rugăciuni de binecuvântare a tinerilor prezenți, după care, părintele Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial în cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a transmis cuvântul de binecuvântare al Arhiepiscopului Ioachim.

În continuare, domnul Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău, s-a adresat celor prezenți, vorbindu-le despre credință, ca virtutea prin care iubim aproapele, arătându-și totodată bucuria cofinanțării acestui proiect adresat tinerilor băcăuani.

A urmat cuvântul părintelui Eugen-Ciprian Ciuche, consilier al Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și vicepreședinte al Fundației „Episcop Melchisedec”-Filiala Bacău, care a arătat rolul valorilor care au unit și menținut ulterior unitatea românilor în timpul celor 100 de ani de existență a statului național.

De asemena preotul Ciuche a subliniat rolulul proiectului de a perpetua aceste valori prin intermediul virtuților creștine.

La final preotul Florentin Vornicelu, coordonator al activităților din proiect, a oferit detalii despre programul celor cinci zile, urmat apoi de unul dintre voluntarii prezenți, care a dat glas așteptărilor pe care le are în urma întâlnirilor cu cei 100 de tineri din municipiul Bacău.

Foto credit: Epr.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

ASCOR Chișinău și-a reluat activitatea

După mai mulți ani de întrerupere, filiala din Chișinău a Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) își reia activitatea. Evenimentul a fost marcat în cadru solemn, duminică, la sediul Mitropoliei Basarabiei. Manifestarea a fost organizată cu…