120 de ani de la moartea Mitropolitului Silvestru Morariu – Andrievici

La Mănăstirea Dragomirna a avut loc, sâmbăta aceasta, manifestări comemorative dedicat personalității lui Silvestru Morariu, Mitropolit al Bucovinei și Dalmației, de la moartea căruia s-au împlinit 120 de ani, informează TRINITAS TV.

În cimitirul așezământului monahal, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a oficiat mai întâi o slujbă de pomenire pentru ierarhul care a păstorit la sfârșitul secolului al XIX-lea. În continuare, în Sala Mare a stăreției, preoți și istorici au prezentat evocări ale Mitropolitului Silvestru Morariu – Andrievici, atât ca ierarh al Bisericii Ortodoxe a Bucovinei cât și ca om de cultură și personalitate activă în domeniul educației.

Expunerile au fost urmate de proiecţia unui film realizat de Mănăstirea Dragomirna, pe baza documentelor de arhivă. De asemenea, participanții au vizionat și o expoziție legata de viața și activitatea Mitropolitului Silvestru Morariu – Andrievici.

Cu acest prilej a fost lansat și volumul « Iraclie si Ciprian Porumbescu», avându-l ca autor pe Leca Morariu.

Manifestările comemorative s-au încheiat la Muzeul Mănăstirii Dragomirna. Elevii școlii din localitate au susținut un mic program artistic, cu poezii scrise de Mitropolitul evocat sâmbăta aceasta.

Comentarii Facebook


Știri recente