Ziua Unirii Principatelor, la Iași

Piața Unirii din Iași a fost astăzi, 24 ianuarie 2013, loc de întâlnire pentru mii de oameni care au dorit să aniverseze Unirea Principatelor Române. Manifestările au început cu o slujbă de Te Deum. Prezent la eveniment, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a vorbit despre importanța unității de neam și de credință a românilor, informează TRINITAS TV.

„Înțelegem noi cei de astăzi că o țară este mare, puternică și unită numai dacă are familii unite, multe și puternice, căci tatăl, mama și pruncii lor constituie seva de supraviețuire a unei națiuni. De asemenea, înțelegem prin aceasta, trecem prin același duh al examenului ca în ianuarie 1859 că o țară dăinuie în furtunile și în vânturile istoriei doar atunci când își bazează principiile de viețuire și conviețuire pe credința în Dumnezeu”, a spus cu această ocazie ÎPS Părinte Teofan.

Ceremonia a continuat cu o parada militară, la final, potrivit obiceiului, cei prezenți prinzându-se în Hora Unirii. În continuare, în biserica Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi” a fost oficiat un parastas la mormântul lui Cuza.

După slujbă, la mormântul domnitorului au fost depuse coroane și jerbe de flori.

Comentarii Facebook


Știri recente