Ziua Principatelor Române marcată la biserica „Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc”

Departamentul pentru copii şi tineret Ateneul Sfântului Pantelimon al Parohiei Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc din Bucureşti a marcat duminică, 24 ianuarie 2016, împlinirea a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române. Cu acest prilej, în lăcaşul de cult a avut loc premiera proiecţiei piesei de teatru Lumina Sfântului Andrei.

Piesă de teatru dedicată Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, a fost scrisă de pr. Teleanu Bogdan şi pusă în scenă de elevii clasei a III-a A de la Şcoală Gimnazială Maica Domnului din Bucureşti sub coordonarea doamnei învăţător Daniela Ignat cu scopul de a atrage atenţia asupra unor cazuri sociale din parohie care necesită sprijin din partea comunităţii.

„Acesta a fost primul pas dintr-o acţiune mai amplă care face parte din proiectul parohial «Din mila Sfântului Pantelimon» cu care Departamentul pentru copii şi tineret «Ateneul Sfântului Pantelimon» doreşte să se prezinte la concursul naţional bisericesc «Biserica şi Şcoala din sufletul meu», a spus pr. Bogdan Teleanu.

Următoarea etapă o constituie proiecţia piesei de teatru în cadrul orei de religie de la clasa a III-A, ocazie cu care Biserica şi Şcoală se vor implică concret în ajutorarea cazurilor sociale semnalate.

Comentarii Facebook


Știri recente