Ziua Naţională a Veteranilor de Război în Protopopiatul Curtea de Argeș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activităţi cu Tineretul prin Biroul de Cateheză şi Activităţi cu Tineretul a organizat împreună cu Asociația Veteranilor de Război Curtea de Argeș și Primăria Curtea de Argeș cinstirea Zilei Naţionale a Veteranilor de Război, informează eparhiaargesului.ro.

Evenimentul a avut loc la Monumentul Veteranilor de Război din fața Centrului Cultural George Topârceanu din Curtea de Argeș, singurul monument din țară dedicat veteranilor, cu participarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, Cristian Mitrofan – viceprimarul municipiului, Col. Ion Pătrunjel – Președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război – filiala Curtea de Argeș, Col. Laurențiu Domnișoru – Președintele Federației Județene Argeș a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere Posada – filiala Curtea de Argeș, un detașament de militari ai Batalionului 33 Vânători de Munte Posada sub comanda Maiorului Radu Herciu și elevi ai școlilor din municipiu.

Slujba de Te Deum a fost oficiată de Părintele Dan Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul și Părintele Nicolae Dinică, Consilier Administrativ, răspunsurile liturgice fiind date de Corul Seminarului Teologic Neagoe Vodă Basarab dirijat de Părintele profesor Codruț-Dumitru Scurtu, Inspector Cateheză şi Activităţi cu Tineretul.

Toți cei prezenți, în semn de omagiu, au depus coroane de flori pentru cei care au luptat vitejește.

Comentarii Facebook


Știri recente