Ziua Națională a României sărbătorită la Slobozia

Duminică, 1 decembrie 2013, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia. Din soborul slujitor au făcut parte: preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, Exarhul Mănăstirilor din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enașcu, Manuel Rusu, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu, preoți și diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru preot preacucernicul părinte diacon Florin Jugănaru pe seama parohiei „Sfântul Sava cel Sfințit” din Săveni, Protopopiatul Fetești, iar tânărul Ionuț Florian Seimeanu a fost hirotonit diacon, pe seama parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Mihai Viteazul din Protopopiatul Călărași, potrivit sf-esc.ro.

La momentul predicii Preasfinția Sa a vorbit despre călătoria spirituală a Postului Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, cerând credincioșilor să conștientizeze cine este Domnul Iisus Hristos și lucrarea Sa mântuitoare din viața noastră. Chiriarhul locului a acordat „Crucea Sloboziei, în Grad de Cruce Aniversară” preacuviosului părinte exarh Arhimandritul Rafail și preacucernicilor părinți consilieri: Florin Daniel Enașcu, Manuel Rusu, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu.

După Sfânta Liturghie, în ziua de 1 Decembrie 2013, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, însoțit de un sobor de preoți și diaconi a oficiat slujba de Te Deum pentru Ziua Națională și a participat la parada militară, alături de reprezentanți ai autorităților locale și județene.

Comentarii Facebook


Știri recente