Ziua Națională a României, sărbătorită la Caransebeș în anul Centenarului Bănățean

Manifestările prilejuite de Ziua Națională a României au fost dublate de sărbătorirea Centenarului Bănățean care marchează instaurarea Administrației românești în localitățile din această regiune.

Fiind un moment special, la manifestările organizate în Piața „Elie Miron Cristea” a fost prezent și un pluton din cadrul Asociației Culturale „Eugeniu de Savoya” din Timișoara, care a defilat în costume de epocă alături de parada dispozitivului de onoare din Caransebeș.

Parada a fost precedată de o slujbă de Te Deum oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian al Caransebeșului pe esplanada Catedralei Episcopale „Învierea Domnului”, informează site-ul eparhial.

„La 1 Decembrie suntem chemați să reflectăm și să medităm la ceea ce au făcut înaintașii noștri pentru noi și pentru unitatea acestei țări. Înaintașii noștri, cei care au făurit Marea Unire, ne cheamă astăzi la mai multă unitate, credință și demnitate”, a spus ierarhul.

Totodată, Preasfinția Sa a îndemnat „să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru toate bunătățile și darurile pe care le-a revărsat asupra noastră pentru că de 101 ani trăim într-o țară unită, liberă și creștină”.

Au rostit alocuțiuni și oficialitățile iar Fanfara militară și Corul Catedralei Episcopale au intonat cântece patriotice.

 

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente