Ziua mondială împotriva traficului de persoane

30 iulie este ziua mondială împotriva traficului de persoane. A fost instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite în anul 2013 pentru a creşte gradul de conştientizare asupra situaţiei victimelor traficului de fiinţe umane şi pentru promovarea protecţiei drepturilor lor, informează ONU.

Fiecare țară din lume este afectată de traficul de persoane, indiferent dacă este o țară de origine, de tranzit sau de destinație pentru victime.

Biserica Ortodoxă susține orice demers pentru apărarea demnității umane în lupta cu efectele majore ale crizei morale actuale.

Patriarhul Ecumenic și-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea și dezacordul față de noile forme de sclavie și de exploatare umană:

Suntem convinși că există o legătură intimă și inseparabilă între păstrarea creației naturale a lui Dumnezeu și protejarea imaginii lui Dumnezeu în fiecare ființă umană, în special a celor mai vulnerabile, la nenumăratele forme de exploatare umană care cuprind păcatul sclaviei, explica Patriarhul Bartolomeu la Forumul pe tema sclaviei moderne din Fanar intitulat Păcatele înaintea ochilor noștri.

Aroganța și lăcomia sunt de vină pentru asuprirea și exploatarea victimelor nevinovate – cel mai adesea copii și femei – traficului de ființe umane, traficului de persoane, prostituției, vânzării de organe umane, muncitorilor și a numeroaselor alte dimensiuni ale sclaviei moderne, a adăugat Sanctitatea Sa.

Fiecare persoană suportă povara și plătește prețul pentru faptul că există mai mulți oameni în sclavie astăzi decât oricând în istorie, a avertizat SS Bartolomeu.

Traficanții din întreaga lume continuă să vizeze în special femei și fete.

Datele ONU arată că ponderea persoanelor traficate în propria țară s-a dublat în ultimii ani, până la 58 la sută dintre toate victimele depistate.

Foto credit: ONU

Comentarii Facebook


Știri recente