Ziua Mondială a Vieții Sălbatice. Peste 8.400 de specii sunt în pericol critic la nivel global

„Recuperarea speciilor cheie în vederea restaurării ecosistemului” este tema aleasă pentru Ziua Mondială a Vieții Sălbatice, 3 martie 2022.

Prima ediţie a Zilei Mondiale a Vieţii Sălbatice a fost sărbătorită în 2014, după ce fusese proclamată de Adunarea Generală a ONU în data de 20 decembrie 2013.

Potrivit datelor aflate pe Lista Roşie a Speciilor Ameninţate a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN), peste 8.400 de specii de faună şi floră sălbatică se află sub ameninţare critică, în timp ce aproape 30.000 sunt considerate a fi pe cale de dispariţie sau vulnerabile.

Pe baza acestor estimări, se sugerează că peste un milion de specii sunt ameninţate cu dispariţia. Pierderea continuă a speciilor, habitatelor şi ecosistemelor ameninţă, în aceeaşi măsură şi în acelaşi timp, toate formele de viaţă de pe Pământ, inclusiv fiinţele umane. În întreaga lume, oamenii se bazează pe fauna sălbatică şi pe resursele bazate pe biodiversitate pentru a-şi satisface toate necesitățile, de la hrană, la combustibil şi medicamente, la locuinţe şi îmbrăcăminte.

Citește și:

Sursă foto: wildlifeday.org

Comentarii Facebook


Știri recente