Ziua Mondială a Medicului Ortoped-Traumatolog serbată cu rugăciune la Paraclisul Spitalului de Ortopedie din Azuga

Ziua Mondială a Medicului Ortoped-Traumatolog a fost serbată luni prin rugăciune și un cerc pastoral-misionar la Paraclisul Spitalului de Ortopedie și Traumatologie din Azuga, județul Prahova.

Părintele Alin Nica, coordonatorul preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu Părintele Nicolae Iulian Țigănelea, capelanul spitalului, și cu preoți de caritate din eparhie.

La slujbă au participat cons. jur. Victor-Dinu Pandele, managerul unității sanitare, și Ciprian-George Barbu, primarul orașului Azuga.

Slujirea a fost urmată de un cerc pastoral-misionar, în cadrul căruia preotul gazdă, Pr. Nicolae Iulian Țigănelea, a prezentat referatul „Sf. Luca al Crimeei, model de slujire a aproapelui”.

Au urmat discuții libere la care au participat, alături de preoți, fostul și actualul manager al Spitalului de Ortopedie și Traumatologie din Azuga.

Participanții au convenit cu privire la colaborări viitoare în plan cultural, prin conferințe tematice, dar și în plan social-filantropic.

„Este o foarte frumoasă conlucrare între preotul capelan, personalul medical și autorități acolo”, transmite, pentru Basilica.ro, Părintele Alin Nica.

Ziua Mondială a Medicului Ortoped-Traumatolog este marcată anual în data de 20 mai.

Preoți de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor au marcat Ziua Mondială a Medicului Ortoped-Traumatolog la Paraclisul Spitalului de Ortopedie și Traumatologie din Azuga luni, 20 mai 2024. Sursa foto: Alin Nica

Lucrările la construcția Spitalului de Ortopedie și Traumatologie din Azuga au început în 1911 pe Moșia Regală Clăbucetul Baiului și a fost inaugurat în 1912. Evenimentele din vara anului 1913, când România a fost implicata în cel de Al Doilea Război Balcanic, au întârziat finalizarea lucrărilor.

Spitalul Ortopedie-Traumatologie Azuga a fost definitivat între anii 1914-1925 de Regele Carol I. A funcționat la început ca spital pentru tratarea și recuperarea răniților, victime ale războiului, ulterior ca Sanatoriu TBC Osteoarticular, iar, începând cu 1972, a funcționat ca Spital Orășenesc cu 300 de paturi.

Sursa foto: Pr. Alin Nica

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews


Știri recente