Ziua Limbii Române trebuie să fie în fiecare zi: PS Antonie

„Pentru noi, cei din Bălţi, Ziua Limbii Române trebuie să fie în fiecare zi. Să o vorbim, mai ales în acest oraş, cu mult curaj. Să ne străduim să o vorbim îngrijit, să ne străduim să-i redăm statutul de regină şi în acest oraş”, a spus Episcopul Antonie la manifestările organizate în data de 31 august în oraşul Bălţi.   

De Ziua Limbii Române au fost depuse flori la busturile personalităţilor de pe Aleea Clasicilor (Mihai Eminescu, Ion Creangă, Grigorie Vieru şi Mihai Volontir), iar la statuia Sfântului domnitor Ştefan cel Mare din centrul oraşului, „Asociaţia pentru Conservarea Patrimoniului Cultural” a organizat un mini-spectacol de poezii şi cântece patriotice.

Alături de Episcopul Antonie, la evenimentele aniversare a participat E. S. Petrişor Dumitrescu, Consulul General al României la Bălţi.

Tot în aceeaşi zi, Preasfinţia Sa a înmânat diplome omagiale Grupului catehetic al parohiei „Acoperământul Maicii Domnului” din oraşul Donduşeni şi părintelui Roman Botezat, parohul bisericii. Distincţiile au fost acordate din partea Patriarhului Daniel pentru participarea la Concursul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”.

Concursul a fost organizat de Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, în perioada 21 decembrie 2020- 22 august 2021.

Grupul catehetic al parohiei „Acoperământul Maicii Domnului” din Donduşeni a fost singurul grup participant din partea Mitropoliei Basarabiei la etapa finală a competiţiei.

Foto credit: Episcopia de Bălţi

Comentarii Facebook


Știri recente