Ziua Jandarmeriei sărbătorită la Galați

Marți, 3 aprilie, la Catedrala arhiepiscopală din municipiul Galați a avut loc un deosebit eveniment liturgic și misionar dedicat aniversării a 162 de ani de existență a Jandarmeriei Române, informează „Ziarul Lumina”.

Buna cooperare și sprijinul acordat de-a lungul vremii de reprezentanții Jandarmeriei cu prilejul marilor evenimente bisericești din municipiul Galați, precum și cu ocazia procesiunilor, pelerinajelor, sfințirilor sau a hramurilor de biserici și mănăstiri din întreaga eparhie, au creat o strânsă legătură între această instituție și Biserică, lucru ce a determinat înființarea în anul 2007, la inițiativa ierarhului Dunării de Jos, a unui post de preot capelan, care să deservească și să acorde asistență religioasă personalului din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Galați.

În prezența și cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Casian, în Catedrala Dunării de Jos a fost săvârșită slujba de Te Deum, în cadrul căreia au fost înălțate rugăciuni de mulțumire și invocare a ajutorului lui Dumnezeu asupra celor care veghează și contribuie în mod substanțial la menținerea ordinii publice și a păcii sociale.

La eveniment au participat angajații Inspectoratului Județean de Jandarmi Galați, în fruntea cărora s-a aflat domnul colonel dr. Mircea Olaru. În cuvântul său, IPS Arhiepiscop Casian, apreciind buna cooperare între Biserică și angajații acestei instituții, a arătat că ‘cele cincizeci de zile până la Paști sunt zile de educație în noi, pentru noi și cu noi. Întotdeauna Jandarmeria a venit atunci când era nevoie să impună, prin această frumoasă uniformă, prin chipuri verticale și demne, ordinea și demnitatea în societate. Prin aceste responsabilități ale dumneavoastră cresc deodată și profesionalismul, inteligența și capacitatea de a preveni manifestări care uneori trec dincolo de limitele acceptate de bunul-simț. S-aveți în suflete și în inimi soarele și seninătatea acestei rugăciuni care a marcat începutul cinstirii Zilei Jandarmeriei la Galați. La mulți și binecuvântați ani!’

La final, jandarmii participanți au primit câte o iconiță, precum și broșura ‘Taina Sfântului Maslu’ și ‘Carte de rugăciuni pentru bolnavi’, editate de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…