Ziua Jandarmeriei Române sărbătorită la Sibiu

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a fost prezent în data de 3 aprilie 2017 la festivitatea prilejuită de Ziua Jandarmeriei Române. Evenimentul a avut loc la Cercul militar din Sibiu, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

La manifestare au participat jandarmii sibieni, oficialități, precum și numeroși oaspeți. În cadrul momentului aniversar a avut loc prezentarea mesajelor din partea instituțiilor sibiene și acordarea de distincții.

După oficierea unei slujbe de binecuvântare, Mitropolitul Ardealului a adresat un cuvânt de felicitare și de mulțumire pentru sprijinul constant oferit de jandarmii sibieni.

Primiți mulțumirile noastre pentru devotamentul și vocația pe care le dovediți în împlinirea misiunilor dumneavoastră. Pe lângă faptul că ocrotiți și apărați patrimoniul spiritual și material al națiunii umane, aveți o haină pe care o respectați și o purtați, o haină de primăvară, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La rândul său, Colonelul Costel Dogaru, Inspectorul Șef al Inspectoratului Județean de Jandarmerie Sibiu, a subliniat rolul important pe care îl are instituția în societatea românească.

Modul inteligent de acțiune într-un segment multi-direcțional, preponderent uman, social, dar și deschis către cooperare și dialog cu cetățenii a reprezentat o prioritate instituțională. Jandarmeria Română este și trebuie să rămână o instituție echidistantă, aflată permanent în slujba cetățeanului și nu împotriva societății, a spus colonelul Costel Dogaru.

În aceeași zi, peste 30 de jandarmi ai Inspectoratului Județean Sibiu au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină de la Spitalul Județean de Urgență din Sibiu. Acțiunea de solidaritate umană a avut loc în cadrul Campaniei Donează sânge, salvează o viață!.

Comentarii Facebook


Știri recente