Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei: O treime din copiii României sunt afectați

În calendarul zilelor internaționale ONU, 17 octombrie este Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei. În România, cei mai afectați sunt copiii: o treime din ei trăiesc sub pragul de sărăcie.

Ediția din anul acesta a Zilei Internaționale pentru Eradicarea Sărăciei are ca temă „Eradicarea sărăciei persistente și respectarea tuturor oamenilor de pe planetă”.

ONU a comunicat că numai în acest an în jur de 150 de milioane de persoane la nivel global au fost împinse în sărăcie de criza de sănătate. Ei s-au adăugat celor 1,3 miliarde de săraci ai lumii, dintre care cei mai mulți se găsesc în sudul Asiei și Africa.

În România, cei mai afectați de sărăcie sunt copiii, mai ales cei din familiile numeroase, care nu beneficiază de măsuri speciale de sprijin, ca în alte state. În imaginea de mai sus este o familie cu nouă copii pentru care Asociația Glasul Vieții a Părintelui Dan Damaschin construiește o casă.

Sărăcia în România

  • 21,5% dintre copiii României trăiesc în condiții materiale extrem de precare – cea mai mare rată din UE, unde media este de 5,9%.
  • 32% dintre copiii României trăiesc sub pragul de sărăcie, arată datele unui raport realizat de Organizația Salvați Copiii, împreună cu Avocatul Poporului.

Sărăcia în lume

    • 55% dintre mame nu primesc sprijin financiar când nasc un copil.

Foto: Facebook / Părintele Dan Damaschin

Comentarii Facebook


Știri recente