Ziua Internațională a Șahului în Parohia Bătușari, Curtea de Argeș

Cu binecuvântarea Înaltprasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului – Sectorul Administrativ Bisericesc, Biroul de Cateheză și Activități cu Tineretul, a organizat o activitate catehetică la Parohia Bătușari din municipiul Curtea de Argeș.

Tinerii prezenți la biserică au avut posibilitatea să învețe unul dintre cele mai frumoase jocuri – șahul, iar cei mici au pictat icoane.

Părintele slujitor Ungurenuș Florentin, a rostit un cuvânt în care a prezentat frumusețea acestui joc, subliniind că șahul este piatră de încercare a inteligenței, făcând un scurt istoric al acestuia.

Șahul a apărut în India cu mai bine de 2000 de ani în urmă. Legenda spune că un înţelept indian, ar fi inventat jocul de şah, pentru a-l instrui şi distra pe împăratul perşilor. Regulile actuale ale jocului de şah au fost create, în cea mai mare parte, în epoca Renaşterii (secolele XV-XVI), deşi unitatea lor deplină a fost realizată abia în 1854, prin publicarea de către K.A. Ianis a unui excelent studiu privind analiza logică şi istorică a regulilor jocului de şah.

În finalul acțiunii, fiecare copil a primit câte un ceas, obiect indispensabil în jocul minții.

Comentarii Facebook


Știri recente