Ziua internaţională a Copilului marcată la Așezământul social „Patriarh Justinian Marina” din Bucureşti

Ziua internaţională a Copilului a fost marcată la Așezământului social Patriarh Justinian Marina al Asociației Diaconia. Astfel, cu acest prilej, marţi, 31 mai 2016, au fost organizate mai multe activităţi comune cu copiii de la Centrul de Zi pentru copii Sfânta Mc. Sofia al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În ziua de marți, 31.05.2016, s-a desfășurat la sediul Așezământului social Patriarh Justinian Mariana al Asociației Diaconia un eveniment special cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. S-a organizat activități comune împreună cu copiii de la Centrul de Zi pentru copii Sfânta Mc. Sofia al Arhiepiscopiei Bucureștilor, după un program special, ce a constat în interpretarea de cântece, poezii, dar și o demonstrație sportivă de karate și de dans, a precizat Pr. Eugen Bucur, Coordonator al Centrului.

Centrul de zi pentru copii școlari Patriarh Justinian Marina este un serviciu social ce are ca scop prevenirea riscului de excluziune socială a copiilor cu vârste între 6-14 ani, proveniți din familii monoparentale, sărace, cu risc social crescut de abandon școlar și familial. Serviciul social  a fost înfiinţat în anul 2012 şi este administrat de către Asociația Diaconia, furnizor de servicii sociale, acreditat conform legislației în vigoare.

Centrul de zi pentru copii școlari Patriarh Justinian Marina derulează cu titlu gratuit pentru beneficiariii săi, la o capacitate de 30 de locuri, următoarelor programe:

  • Asistență educațională: sprijin în efectuarea temelor școlare, dezvoltarea creativității (ateliere de pictură, modelaj, teatru, muzică, etc.), antrenarea spiritului de cooperare/competiție și a unor abilități de comunicare, motrice și cognitive (informatică, limbi străine, dans, șah, jocuri și concursuri sportive), activități recreative și de socializare (film, teatru, concerte, excursii, tabere, etc.), orientare școlară și vocațională, participarea la diferite evenimente și serbări (Crăciun, Paști, 1 Iunie, Ziua Familiei, începutul/sfârșitul anului școlar)
  • Asistență socială: evaluare, consiliere, facilitare la alte servicii, monitorizare, mediere, etc.
  • Consiliere psihologică: suport emoțional, optimizare și dezvoltare personală
  • Asistență medicală și îngrijire: tratamente medicale și educație pentru sănătate în vederea prevenirii îmbolnăvirilor
  • Hrană și sprijin material: asigurarea a două mese pe zi, precum și ajutor material/financiar (îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite școlare, etc) din donații și sponsorizări
  • Asistență religioasă: participarea activă a copiilor în programul de cateheză și la săvârșirea slujbelor la capela din incinta centrului cu hramul Sfântul Ier. Nicolae și Sfântul Ioan Iacob de la Neamt (Hozevitul).

Accesul la aceste programe conduc la scăderea riscului de marginalizare socială și dezvoltarea armonioasă din punct de vedere bio-psiho-socială a copiilor, ele fiind adaptate pe nevoile fiecărui beneficiar identificate de către membrii echipei de specialiști (asistent social, psiholog, asistent medical, pedagog, preot).IMG_31052016_142549_AO_HDR (2)

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente

ASCOR Chișinău și-a reluat activitatea

După mai mulți ani de întrerupere, filiala din Chișinău a Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) își reia activitatea. Evenimentul a fost marcat în cadru solemn, duminică, la sediul Mitropoliei Basarabiei. Manifestarea a fost organizată cu…